Wednesday, September 21, 2011

Aku cantik ke comel?

Assa   
Assalamualaikum semua...sihat ke terlebih sihat hari ini?al-maklumlah,musim raya ni musim makan sebab banyak open house sana sini, dan dan yang paling tak best adalah jammed aka sesak lalu lintas. Malas nak cerita part yang ni, let’s go to real topic...

My gurl readers,saya nak tanya sesuatu...korang kategorikan diri sendiri cantik atau comel? Cantik macam Hanis Zalikha? Macam Fatin Liyana? Macam Ayu Luna Lunera pulak? Ok,I bet korang mesti cantik2 dan comel2 kalau tak takkan ramai followers lelaki..haha..(u caught on me)..

Sebenarnya there is no actual definition on beauty and cute because it is depend on the eyes of beholder..eceh..betul ke tak ape aku tulis ni...ada lah satu hari masa praktikal dulu,aku kene pergi Company Client buat audit dengan seorang mamat a.k.a senior auditor kat situ lah.

then, time launch kitaorang pun pergi la satu restoran ni,kat sini ramai aweks2 keje,cuci mata la bro ni..nasib bujang lagi,kalau dah kahwin aku cucuk mata die,tak sedar ada anak bini..haha..macam berani.tengah duk makan-makan,tetiba aku terpandang satu gurl ni,comel je bagi aku,pipi die merah2..kulit putih,mata bundar...memang comel lah..So,so and so,aku pun nak mengusik la senior aku nie sebab dia belum ada awek lagi,aku ingat nak tolong dia la.hehe..

Aku:F.... F....,ce try tengok awek belakang ko tu..comel la..aku yang perempuan ni kate die comel,kalau lelaki maybe kate cun kot siap nak mengayat terus..haha...tengok la F..

Die pun pandang la that gurl

F: Boleh la comel..(cakap macam nak tak nak je)

Aku:Ko ni ape la,sikit punye comel bagi aku,ko macam x berminat je tengok die..F.. F...bagi la tau sikit bagi kau,comel tu macam mane?I mean pada pandangan lelaki la..

Die dengan bersemangat nya nak bercerita..

F: Comel tu subjektif..comel dari segi fizikal like muka,body die etc. Comel pun boleh dikategori dari segi perwatakan atau perilaku contohnya suka senyum, innocent macam lurus2 sikit dan cepat menggelabah..macam mane nak cakap ea,yang ni susah sikit...bella faham tak?

Aku:ohhh...paham la sikit..tapi ko suke comel yang macam mane?

F: Lagi suke yang cute dr segi perwatakan dan muke die cantik..(die senyum bangga)

Aku:cehh..nak perfect je awek die...ingat manusia mana ada yang sempurna melainkan Nabi kita...
Lepas habis borak pasal tu terus naik sambung buat kerja...

So,so,so...kepada gurls outhere..be confident about urself sebab ada certain lelaki suka perempuan yang cute mukenye,ade yang suka sebab perwatakan nye contoh macam watak Han Ji En(Song Hye Kyo) dalam Full House(Korean Drama) tu. Itu semua kerana Men are like jigsaw puzzle for me,its complicated,unpredictable..haha.. :p

p/s:tetibe terfikir ‘Aku ni cantik ke comel?’ tolong jawab boleh???ngee... sekian...
   


No comments:

Post a Comment