Sunday, December 30, 2012

Planet kita yang cantik di waktu malam






Assalamualaikum w.b.t,

to all readers and bloggers...

long time no writeeee in this blog,hihi...tiada mood untuk menulis,now feeling-feeling nak menulis datang balik,sebab apa?sebab ia datang dari hati,acecehh..haha..

k la,sebenarnya nak cerita tentang pic di atas,semua tau kan apakah itu?let me tell u for those yang tak tahu,it is our planet,yess Planet Bumi...ia pemandangan pada waktu malam.Tak tipu tau,saya ambil dari Nasa Image Gallery...boleh tengok kt site Nasa...best tau tengok site NASA sebab dapat tengok bumi,sun,moon dan other planets dan galaksi lain..wooahh,feel macam angksawan jugak la everytime tengok pic2 nye..apa taknya hari-hari menghadap laptop,pc,orang,dan objek pegun yang lain...hehe..jadi,for me,it is a way to overcome my stress...

when I see all of that,saya rasa saya ni kecil bak semut  di padang pasir atau metaforanya seperti hidupan mikro..seee,nampak tak kecilnya manusia ni...



ibarat semut di padang pasir

bila melihat galaksi dan alam semesta, membuat hati ku merasa takjub dan kagum akan kebesaran Allah,betapa sedikit ilmu yang kita tahu dan pelajari. betapa bersyukurnya dilahirkan sebagai seorang muslim tapi sayang belum memahami sebenar-benarnya hakikat kehidupan ini...

Allahurabbi,pimpin jiwaku kepada Mu ya Allah...


salah satu galaksi yang ada di alam semesta

~nak bermadah panjang,kurang pandai mengarang...hehe...sekian,wassalam..untuk malam ini.. =)

1 comment: