Saturday, January 4, 2014

Firman Ebrahim yang HOT & Hilman Yong yang GENTLEMAN

Assalamualaikum w.b.t,

Awak suka saya tak?
Awak suka saya tak??
Awak suka saya tak???

Siapa???
Awak la yang baca...muehehehe,

Toninght, I wanna share my thoughts about these two awesome guys, Muhammad Hilman Yong Abdullah (Hero Awak suka saya tak) dan Firman Ebrahim Hj Sulaiman (Hero ILUS dan My Precious Iris). Siap nama ayah sekali aku ingat,anyway,that's my way to remember somenone, contoh macam kawan2 aku,nama mereka dengan nama pak-pak deme sekali mike ingat...hehehe, then,lets be my friends... :)


Inilah Hilman Yong yang digambarkan oleh Kak Melur, bukan real tau,yang Hilman Yong real Kak Melur simpan untuk jadi menantu beliau,ahakss....tak boleh-tak boleh,hari-hari saya doa supaya saya dapat jumpa Hilman Yong yang sebenar tau suatu masa nanti :p

Gambar diatas so sexy just because dia memasak, saya suka tengok lelaki memasak terutamanya yang sehensem Hilman ni, tengok muka je dah kenyang,tak perlu rasa masakan dia dah kata sedapppp....ahaha,tak boleh tahan statement kau belladeone,ini confirm menipu punya statement.. :p

Orite, a brief what I like about him, first sebab dia adalah Hilman Yong,haha...
kedua, seorang yang setia walaupun dia tidak pasti sama ada Intan suka atau terima cinta dia,tapi satu yang pasti dia meminta pada PENJAGA Intan,who???ALLAH s.w.t,of course, DIA lah yang memakbulkan setiap doa hamba-hamba-Nya. Allah,Allah,Allah...8 tahun tu tunggu,then baru jumpa Intan balik,then tak jadi Kahwin,then tunggu lagi 3 tahun,CAN YOU IMAGINE 11 TAHUN menanti seseorang?kalau aku,aku tak pasti, sebab aku belum rasa apa yang Hilman rasa..ahaks,so I got no comment.
ketiga,  gambaran Kak Melur iaitu Dennis Oh. Sangat sesuai Dennis Oh menjadi Hilman Yong. Dulu,sebelum kenal Hilman Yong,aku cuma minat suam-suam je dekat Dennis Oh ni,tapi lepas baca ASST, terus jatuh suka dengan Dennis Oh, siap stalk dan selongkar tentang real life dia, dia seorang yang sangat down to earth orangnya, kalau nak tahu,baca kat sini-> dennis-oh

Hilman Yong bukanlah lelaki yang sempurna tetapi dia sempurna dimata Intan Zulaikha. 
AND ME TOO... :p

Gambaran Kak Melur Firman Ebrahim Haji Sulaiman

Putera Cham yang kehilangan mahkota. Ini kena selongkar sejarah Melayu kalau nak tahu tentang Orang Cham/Champa. I know little bit about Cham, nak tahu lebih pergi cari blog sejarah.ahaha.

A brief what I like about him... first, he is hot, mulut pedas dan berapi, bijak,serba serbi dia tahu even tak banyak,hehe...
kedua, he is a bad boy type,dia akan layan terbaik dengan isterinya sahaja,perempuan lain tak dapat la. Setia la macam Hilman. And dia ni jenis yang akan beri ilmu atau bercerita tentang apa yang dia tahu tapi bukan bermakna dia berbangga-bangga dengan ilmu yang dia ada,tapi lebih kepada perbincangan. Best tau dapat orang camni sebab aku suka sharing sesuatu knowledge dan kita bincang sama-sama,tapi dalam penuh hemah la tak mo la gaduh-gaduh...Tak beradab namanya...haha..

Persamaan kedua-dua guys ni adalah mereka mendahulukan Allah dan Rasul, Agama Islam baru menyusul yang lain yang mana zaman sekarang ni jarang ada pada seseorang lelaki, tapi aku dapat rasa jumlah yang sedikit ni makin meningkat sejak akhir-akhir ni..keep it up guyss,you should do it...

Firman Ebrahim seorang yang tidak sempurna tetapi sempurna dimata Iris Nur.
AND ME TOO... :p

Check it out their pictures:



Antara kata-kata yang aku suka... tapi aku paling suka kata-kata kat bawah ni...






Berdarah banggg???








Hero dan heroin bayangan Kak Melur,semua sesuai dengan watak kak Melur,tapi aku paling suka gambaran Hilman Yong... :)

3 novel Kak Melur yang mengubah persepsi aku mengenai kehidupan,yang membawa erti sesuatu...

KAK MELUR JELITA.....BILA NAK KELUAR NOVEL KE-4????? TAK SABAR TUNGGU NOVEL SETERUSNYA.....


sekian,
~belladeone~ 4/1/2014 23:05pm







No comments:

Post a Comment