Sunday, May 25, 2014

Buku ketigaAssalamualaikum w.b.t,

Hari ini masuk buku ketiga untuk dibaca hasil dari pembelian di PBAKL tempoh hari.
Kali ini, bukan novel tetapi fakta dan kajian.Aku rasa ambil masa dalam 3 minggu juga la untuk habiskan bacaan memandangkan aku kena fahamkan isi kandungannya,lain la novel,ada la juga aku skip-skip yang mana tak minat..ahaha

Sedikit sinopsis:
Dunia ini penuh misteri? Ya. Dunia ini penuh dengan misteri. Fenomena-fenomena alam, tapak, fosil, artifak, dan manuskrip kuno dapat membuatkan kita kagum dan mengundang perasaan tidak keruan.
Kita pasti tertanya-tanya, mengapa, dan bagaimana fenomena-fenomena ini berlaku. Apa sebenarnya dalam fikiran masyarakat, para cendekiawan, dan aristokrat pada masa itu. Segala peninggalan mereka seolah-olah meninggalkan pesanan dan jejak misteri kepada generasi berikutnya supaya dikaji dan dirungkai.
Berpandukan buku ini, penulis berkongsi pemikiran dan menambah sedikit sebanyak ilmu daripada beberapa sumber sudut pandang yang cukup berwibawa dan dapat dipertanggungjawabkan secara keilmuannya. Selain daripada itu, buku ini juga dapat menjadi bahan penambahan sudut pandang yang penulis ketahui dan fahami.
Buku 50 Misteri Menggemparkan Dunia ini turut dihidangkan dengan filem-filem, foto, dan gambar berwarna yang menakjubkan. Bagi memudahkan pembacaan, buku ini dibahagikan kepada 3 bahagian utama iaitu:
Bahagian 1: Fenomena alam yang penuh misteri.
Bahagian 2: Tapak, artifak, dan fosil penuh misteri.
Bahagian 3: Kejadian luar biasa dalam kita suci dan bukti ilmiah kebenaran Al-Quran.
Kalau tiada tuisyen malam-malam dan weekend,rasanya lagi cepat habis baca.
p/s:tengah frust Chong Wei Feng kalah game dengan Mamoto... =(
belladeone ~22:36

No comments:

Post a Comment