Sunday, May 18, 2014

Buku pertama dan kedua


2 minggu lepas, I went to PBAKL 2014,PWTC....wif my fren.Seronok tak terkata sebab ada kawan nak teman.yeahh..kami sama-sama gila buku dan diskaun...dia gila novel,saya gila buku yang menarik minat saya.Tak kisah lah novel ke,non-fiction ke, selagi berminat selagi tu beli...I had spent around RM300.00.huyoo,banyak tu..tapi aku rasa orang lain lagi banyak...siap bawa beg tarik lagi.

So,here the first and second book that I had read so far. First, Dia...mr model by Wawa Taufik. Ambil masa 2 minggu juga la, maklumlah kerja, and so on. Apa yang aku dapat dari buku ni? Hehe..first,dapat kenal Enrique Iglesias ni.Baca novel ni aku kenal dia.Sampai lagu dia pun aku suka.huhu...just a song la,yang lain hampeh...

2nd book, Semusim di Divonne by Ika Madera. In progress baca, story dia bagi aku not bad la. A story about siblings, kahwin campur, kasih sayang adik-beradik dan elemen paling penting dalam novel, LOVE/CINTA. Dua-dua beradik kawin mat saleh...apa lagi aku dapat?dapat kenal Divonne, walau tak dapat pergi,tahu tempat ni through this story ok la.Best la tempat dia.Aman dan tenang.Kalau sini,ramai penduduk islam,sure satu hari aku pun nak tinggal kat sini. Selain itu, the writer bercerita how non muslim start to learn islam, ada banyak sebab dan cara bagaiman mereka mengenali islam. Macam dalam Awak suka saya tak? Kacukan china-korea-amerika mengenali islam. Yang ni pula, perancis dan amerika. I learnt how the non muslim mengenali islam before they revert to muslim.Amazing story. =)



Got no time to stay longer here. Assalamualaikum.

~Belladeone~ 15:43

No comments:

Post a Comment