Sunday, July 13, 2014

The best nature picture


Assalamualaikum w.b.t,

Salam Ramadhan,

Dah khatam al-quran kawan? Kalau belum,jom kita usahakan sampai khatam..amatlah rugi jika kita tak merebut peluang ini.

Here are few pictures yang saya ambil sendiri from my phone camera which  I think that is the best I ever got.Hehehe..tak pro sangat,


I do not know what's so special about it,but I really like it.

Pic ni sewaktu bulan mengambang,aku amik pic ni masa kat dalam bilik air,muahaha, open window time ni, what is so special bout this pic is that dia macam ala-ala scary..ke aku je yang rasa? pakai phone , memang la tak cantik sangat,kalau pakai dslr confirm cantik

Sepagi di Pulau Perhentian, bangun pagi chalet menghadap laut,so kita cuci mata sekejap la since tak dapat nak panjat bukit tengok sunrise sebab masa tu demam. 

Pic ni di antara Coral View Resort dan Perhentian Resort.(di laluan jambatan)

Yang ni orang lain amik,di Yayasan Al-jenderami, jumpa tak kalimah Allah di langit?

Surah Al-Imran Ayat 191
”Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang yang berakal, (iaitu) orang-orang yang mengingati Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadaan berbaring dan mereka memikirkan tentang ciptaan langit dan bumi (seraya berkata) Ya Tuhan kami, tiada Engkau ciptakan ini dengan sia-sia. Maha suci Engkau, peliharalah kami dari seksa neraka.”

Sekian ~Belladeone~00:39

 Yang ni taken di Bagan Lalang...tak de kaitan dengan nature picture tapi nak upload jugak... =)



No comments:

Post a Comment