Sunday, August 10, 2014

The Fault in Our stars & aA + bB

It's a metaphore.

Assalamualaikum w.b.t,

Malam ni jari ringan untuk menaip,so I wanna talk random things. Filem The fault in our stars. Filem ni baru tengok petang tadi after habis kelas terus direct ke Alamanda.=)

Saya tengok movie ni ada dua sebab,first sebab terbaca status seorang kawan beritahu yang movie ni sangat awesome,kau akan sedih dan menangis sepanjang tengok cerita ni. Me yang terbaca status dia terdetik "ye ke nangis?ye ke sedih?tak caya la..tak pe tak pe,weekend ni me tengok sendiri dan second reason sebab dapat 5 star dari semua orang yang review di satu website ni.Siap komen kata u will cry from start till the end of movie. 

So,I dare my self to watch this "sad" movie.

My review:
I give 4.5/5 star. Ceritanya best mengenai seorang pesakit kanser yang dah putus asa untuk hidup.Then,bertemu dengan a guy yang happy go lucky even he knew that he's gonna die soon. Mula dari situ,both get LIFE.Interesting plot cerita,sebab kita takkan tahu apa yang akan berlaku seterusnya. Setiap babak ada pengajaran yang diselitkan,some I got it,but some don't.Yeahh,maybe a bit blur.Haha...

About sedih,ermmm...sedikit sedih la,ada yang menangis dalam panggung oooo,malu dowhh..haha..for me,kalau kita dapat terima sesuatu perkara dengan redha dan berlapang dada,ia tak de la sedih sangat pun.Macam me la. :p  Maybe that girl terlalu mendalami watak Hazel kot. I tak minat tengok cerita mat saleh ni salah satunya sebab dia akan mengagungkan cinta manusia lebih dari THE CREATOR. Tu yang I tak suka,sebab dia akan programkan dalam otak I yang cinta manusia ni cinta agung. Come on la,get REAL. But of course I do believe TRUE LOVE. Sesetengah orang akan bercinta atas dasar nafsu,ikut emosi dan ada juga bercinta dilandasan yang betul. Orang yang faham,akan faham. Dan orang yang tak faham,make it in wrong way.

Kalau nak tahu sinopsis,sila tanye wiki because I won't write here.



This novel baru habis baca around 9pm tadi(mula dari malam semalam).First time baca padahal buku ni dah bertahun keluar(maybe 2010).Yes,I got this book masa Pesta buku hari tu. First book dari hlovate yang aku baca. 

Interesting story,walaupun buku ni dah lama keluar tapi isinya tetap segar.Tapi jujurnya,me tak baca word by word la..sebab bahasa yang hlovate guna memeningkan otak untuk dibaca.Hehe,sorry ye hlovate..Penggunaan Naaaa tu sometimes rasa spoil..Huahua..mungkin itu antara bahasa -bahasa yang diguna pakai oleh pelajar malaysia kat oversea,itu yang tak terbiasa dengan diri ini. Addin/Didi dan Benz/Aie remind me some friends in the past. Makhluk ego dan blur seperti Addin ni memang wujud pun,pernah kenal dengan orang yang begini.Bermula dengan kahwin paksa,akhirnya bahagia kerana membenarkan diri masing-masing untuk bahagia.Hlovate or maybe LOVEHATE. So,I give 4.5/5.

Ikut kata fan dia,the identity still mistery,tak tahu man or women.Kalau ikut me,me pun tak tahu sebab tak de ilmu tilik orang. :p

Karya Hlovate ni sama seperti Kak Melur Jelita dan  Ramlee Awang Murshid. Karya Kak MJ dan RAM memang tip top especially Kak MJ,ia sangat istimewa di hati. =)

~Belladeone 10/8/2014 1:05~



No comments:

Post a Comment